PRVI put u istoriji držanja po strani, Kina je rešila da javno iskaže stav o aktuelnom sukobu u Ukrajini. Peking je na godišnjicu početka specijalne vojne operacije u Ukrajini objavio "Stav Kine o političkom rešavanju ukrajinske krize", u 12 tačaka. Peking je uputio jasan poziv državama da rat ne sme da izmakne kontroli, da u njemu nema pobednika, kao i da su mirovni pregovori jedino rešenje za izlazak iz ukrajinske krize.

Komentari (4)

Mija

25.02.2023. 11:18

Treba ove pametne ljude poslušati. Malo je naroda koji se mogu pohvaliti sa 5000 godina kulture i istorije, pameti i razuma. Promisliti koliko pameti je u tom milenijumskom rasponu u odnosu na kauboje i ostale hebivetarske nacije koji se k.rče nekom istorijom. Treba dati za pravo tom pametnom narodu a ne barbari a i divljacima koji su sejali smrt na svim kontinentima. Nemojte sudbinu sveta dati u ruke osvjedočenim krvolocima, poslušajte pametan predlog pametne Kine.!!!!

Srbijo Zuta kuco

25.02.2023. 12:50

Besplatan savet EK. Mirovni plan postoji, potpisan je i garantuje teritorijalni integritet Ukrajine ali i autonomiju za Ruse koji zive u njoj. Zove se "Sporazumi iz Minska" ali Siptari iz "Kiiva" kao ni nasi Siptari ne postuju nijedan dogovor.

Dani Kovac

25.02.2023. 13:57

Tragikomicno sve to sto RF radi. Artikulise rešavanju ukrajinske krize", u 12 tačaka preko Kine. Jadno...Kao da je Rusija pregovarala sa Njemcima u drugom svetskom ratu kad su oni okupirali delove Rusije???