NA KORAK OD KATASTROFE: Nemačka poslanica o prelasku crvenih linija i slanju tenkova Kijevu

P. Z. S. / ria.ru

14. 02. 2023. u 20:30

Odluka o napuštanju starih tabua o isporuci ofanzivne opreme NATO-a Ukrajini mogla bi da se pretvori u opasnu eskalaciju između Zapada i Rusije, izjavila je poslanica Bundestaga iz Levice Sevim Dagdelen u intervjuu za Global Tajmes.

НА КОРАК ОД КАТАСТРОФЕ: Немачка посланица о преласку црвених линија и слању тенкова Кијеву

FOTO: AP/Tanjug


Ranije je nemački kancelar Olaf Šolc rekao da Berlin ne planira da prebaci tenkove u Ukrajinu kako bi izbegao eskalaciju konfrontacije sa Rusijom, ali je kasnije Nemačka najavila isporuku 14 tenkova Leopard 2.

-Slanje teških borbenih tenkova, koje je savezni kancelar Olaf Šolc ranije smatrao ’crvenom linijom‘, predstavlja još jedno kršenje tabua i veoma opasna eskalacija, rekla je Dagdelen.

Prema rečima političarke, ova odluka je Nemačku približila tome da postane strana u sukobu u Ukrajini. Ona strahuje da bi zbog pritiska Sjedinjenih Država u budućnosti Berlin mogao biti na ivici vojnog sukoba sa Moskvom.

-Da bismo sprečili da sukob eskalira u Treći svetski rat i nuklearni armagedon, moramo napustiti vojnu logiku eskalacije i pronaći diplomatski izlaz iz krize, podelila je Dagdelen svoje mišljenje.

Poslanica je pozvao po svaku cenu da se izbegne dalje pogoršanje situacije kako bi se sprečila direktna konfrontacija NATO-a i Rusije. Ona je takođe skrenula pažnju na činjenicu da se tri od četiri Nemca plaše rata u Evropi i da su za mirovne pregovore.

BONUS VIDEO - TENKOVSKI MANEVRI U LENjINGRADSKOM REGIONU:Posade u ruskim tenkovima T-90M vežbaju gađanje u pokretu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)