NETANJAHU PORUČUJE: Izrael ne želi eskalaciju situacije na Zapadnoj obali

Srna

26. 01. 2023. u 22:33

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu rekao je danas da Izrael ne želi eskalaciju situacije na Zapadnoj obali ali da je spreman za bilo kakav razvoj dešavanja, saopšteno je iz njegove kancelarije.

НЕТАНЈАХУ ПОРУЧУЈЕ: Израел не жели ескалацију ситуације на Западној обали

Foto Tanjug/AP

- Netanjahu je iznio jasan stav da Izrael ne traži eskalaciju, ali su bezbednosnim snagama date instrukcije da se pripreme za sve vrste dešavanja u raznim sektorima kako bi bila osugrana bezbednost izraelskih građana - navodi se u saopštenju.

Tokom dana najmanje deset Palestinaca ubijeno je, a 20 je povređeno tokom akcije izraelskih snaga u izbegličkom kampu Dženin na Zapadnoj obali, prenosi RIA.

Portparol palestinskog predsednika Nabil Abu Rudejne upad izraelskih snaga nazvao je "masakrom", dok je Mahmud Abas proglasio trodnevnu žalost.

Izraelska vojska saopštila je da su u Dženinu neutralisali tri palestinska militanta, osumnjičena za pripremu većih terorističkih napada.

BONUS VIDEO: PODRŠKA OD TERMINATORA: Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

HISTERIJA ZAPADA Lavrov: Insistiranje na porazu Rusije pokazuje njihovu agoniju