MOSKVA OTVORENA ZA SARADNJU: Očekuje jačanje partnerskih odnosa sa novom izraelskom vladom

Novosti online

29. 12. 2022. u 20:31

NOVA izraelska vlada položila je danas zakletvu, a iz Rusije, uz čestitke, stižu i očekivanja da će se saradnja dve države nastaviti.

МОСКВА ОТВОРЕНА ЗА САРАДЊУ: Очекује јачање партнерских односа са новом израелском владом

Foto D. Dozet

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu i izrazio nadu da će nova vlada nastaviti kurs u pravcu razvoja saradnje.

U telegramu koji je objavljen na sajtu Kremlja navodi se i da Moskva ceni dugogodišnji doprinos Netanijahua u cilju jačanja prijateljskih odnosa između dve zemlje.

- Očekujem da će nova vlada sa vama na čelu nastaviti taj kurs razvoja konstruktivne rusko-izraelske saradnje u svim sferama na dobrobit naših naroda, u interesu osiguravanja mira i bezbednosti u regionu Bliskog istoka - rekao je Putin.

I iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije takođe poručuju da su otvoreni za saradnju sa novom izraelskom vladom i da se nadaju daljem unapređenju partnerskih odnosa i jačanju stabilnosti u regionu.

Podsećamo, Benjamin Netanjahu danas je položio zakletvu za premijera Izraela i predvodiće administraciju sačinjenu od stranaka krajnje desnice koja je najavila proširenje jevrejskih naselja na Zapadnoj obali.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: HERSON PONOVO NA METI: Troje poginulih i 15 povređenih u poslednjem granatiranju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna