TEORIJE ZAVERE ZBOG HAPŠENJA GRETE TUNBERG: Mnogi tvrde da je izrežirano, nemačka policija odgovorila (VIDEO)

Novosti online

18. 01. 2023. u 20:27

NEMAČKA policija negirala je da su njeni službenici bili "statisti za Gretu Tunberg" nakon što su se proširile teorije da je inscenirano njeno pritvaranje na protestu u zapadnoj Nemačkoj.

ТЕОРИЈЕ ЗАВЕРЕ ЗБОГ ХАПШЕЊА ГРЕТЕ ТУНБЕРГ: Многи тврде да је изрежирано, немачка полиција одговорила (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/The Independent

Greta i drugi aktivisti pokušali su da spreče rušenje napuštenog sela Licerat radi proširenja rudnika uglja.

Video koji prikazuje Gretino privođenje brzo je postao viralan. Na snimku se vidi kako nasmejana Greta stoji u društvu dvojice policajaca, dok se u isto vreme oko nje kreću fotografi.

U blizini je još nekoliko policajaca koji čekaju izvršenje hapšenja. Taj snimak je podstakao spekulacije da je hapšenje klimatskog aktiviste zapravo lažan.

- Nikada ne bismo pristali da učestvujemo u tome - rekao je portparol lokalne policije, negirajući da je privođenje bilo lažno.

Ministarstvo unutrašnjih poslova države Severna Rajna-Vestfalija potvrdilo je Bi-Bi-Siju da su policajci i Greta čekali iz logističkih razloga.

- Morali su da sačekaju nekoliko minuta pre nego što su mogli da je odvedu do policijskog automobila - rekao je portparol ministarstva. On je dodao da su "celu situaciju iskoristili oni koji imaju političke motive, a pravi razlog je prilično praktičan".

Kristijan Vernike, novinar nemačkog lista Zidojče cajtung, koji je prisustvovao svemu, rekao je da su policajci "odlučili da nastave proveru identiteta i sačekali da Gretu odvedu do policijskog vozila".

- Moj utisak je bio da je došlo do zabune. Greta nije bila prvi demonstrant koji je odveden sa protesta - dodao je Vernike.

BONUS VIDEO: SNIMCI SA MESTA PADA HELIKOPTERA U UKRAJINI - Vatrogasci i spasioci na licu mesta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)