ŠTA JE ISTINA OKO SOLEDARA? Zelenski demantuje Ruse - "Ukrajinske snage drže pozicije, nanose gubitke ruskim trupama"

Tanjug

13. 01. 2023. u 00:10

UKRAJINSKE snage u istočnom gradu Soledaru drže svoje pozicije i nanose značajne gubitke ruskim trupama, izjavio je danas predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski u video-obraćanju.

ШТА ЈЕ ИСТИНА ОКО СОЛЕДАРА? Зеленски демантује Русе - Украјинске снаге држе позиције, наносе губитке руским трупама

Foto: Printscreen/UN

S druge strane, poslanik samoproglašene Donjecke Narodne Republike i potpukovnik Narodne milicije DNR Andrej Bajevski rekao je da je zapadni deo Soledara potpuno pod kontrolom ruskih snaga, dok su mali "džepovi otpora" ukrajinskih oružanih snaga i dalje prisutni u tom gradu, preneo je Rojters.

Zelenski je zahvalio dvema ukrajinskim jedinicama u Soledaru koje, kako je naveo, "drže svoje pozicije i nanose značajne gubitke neprijatelju".

On nije izneo druge detalje.

Zelenski je rekao i da se sastao sa visokim ukrajinskim komandantima i detaljno analizirao kakva pojačanja su potrebna za borbe za Soledar i obližnje gradove i kakve korake treba preduzeti narednih dana.

- Razgovarali smo i o situaciji u vezi sa snabdevanjem oružjem i municijom i relevantnoj saradnji sa našim partnerima - istakao je on.

 

BONUS VIDEO: 

VOJNE VEŽBE U BELORUSIJI: Zajednički manevri ruskih i beloruskih snaga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

IZRAEL NOĆAS RAKETAMA GAĐAO SIRIJU: Na meti bile lokacije protivvazdušne odbrane