TAJNI DOKUMENTI NAĐENI U VAŠINGTONU: Ispalivali storo čuvani obaveštajni podaci

Novosti Onlajn

10. 01. 2023. u 20:19

MEĐU tajnim dokumentima pronađenim u kancelariji analitičkog centra u Vašingtonu iz vremena kada je Džozef Bajden bio potpredsednik SAD nalazili su se i obaveštajni podaci o Ukrajini i Iranu, prenosi „Si-En-En“.

ТАЈНИ ДОКУМЕНТИ НАЂЕНИ У ВАШИНГТОНУ: Испаливали сторо чувани обавештајни подаци

Foto: AP Photo/Evan Vucci

Pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom, televizija navodi da su među dokumentima pronađenim u privatnoj kancelariji bili obaveštajni podaci sa brifinga o Ukrajini, Iranu i Velikoj Britaniji.

Dokumenti su datirani na period 2013-2016. godine, precizirao je jedan od izvora.

Ranije je „Si-Bi-Es njuz“ javio da su tajni dokumenti pronađeni u Bajdenovoj kancelariji u njegovom analitičkom centru u Vašingtonu. Materijale koji se odnose na period kada je američki lider bio potpredsednik otkrili su njegovi poverenici uoči izbora za Kongres početkom novembra.

Dokumenti su odmah predati nacionalnom arhivu, ali Ministarstvo pravde sada proverava kako su dospeli u privatnu kancelariju. Bela kuća je priznala da je Bajden koristio navedene prostorije u Vašingtonu od 2017. do 2020. godine, kada više nije radio u administraciji. Skladištenje poverljivih materijala iznetih iz Bele kuće prošle godine bilo je povod za pretres imanja bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa Mar-a-Lago i preti mu krivičnim gonjenjem.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)