PRAVO LICE ZAPADA: Negativne reakcije nakon Putinovog predloga o božićnom prekidu vatre - oglasili se Bajden i Berbokova

Novosti onlajn

05. 01. 2023. u 19:57

NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok negativno je reagovala na predlog ruskog predsednika Vladimira Putina o 36-časovnom prekidu vatre u Ukrajini za Božić.

ПРАВО ЛИЦЕ ЗАПАДА: Негативне реакције након Путиновог предлога о божићном прекиду ватре - огласили се Бајден и Бербокова

Foto: AP

- Takozvani prekid vatre neće doneti ni slobodu ni sigurnost ljudima koji žive u svakodnevnom strahu pod ruskom okupacijom. Upravo zbog toga ćemo nastaviti da podržavamo Ukrajince kako bi ponovo mogli da žive u miru i samoopredeljenju - napisala je Berbokova na Tviteru.

Ona tvrdi da ruska strana planira da nastavi sa borbenim dejstvima.

Istovremeno, američki predsednik Džo Bajden kratko je prokomentarisao:

- Nemam želju da odgovaram na bilo šta od onoga što govori Putin. Mislim da pokušava da uzme malo vazduha - rekao je Bajden novinarima.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je ministru odbrane Sergeju Šojguu da uvede režim prekida vatre na liniji razdvajanja u Ukrajini od podne 6. januara do ponoći 7. januara, saopštio je Kremlj. Putin je takođe pozvao ukrajinsku stranu da proglasi prekid vatre kako bi se vernicima omogućilo da prisustvuju bogosluženjima na Badnje veče i na Božić.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je Sergej Šojgu već izdao naređenje da se uvede primirje na liniji razdvajanja.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

RUSKI TENKOVI U MARINIKI: Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!