KIJEV NE ŽELI PUTINOVO PRIMIRJE: Podoljak poručio - "Zadržite licemerje za sebe"

Tanjug

05. 01. 2023. u 18:22

SAVETNIK predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog Mihail Podoljak saopštio je danas da će do primirja doći tek kada Rusija napusti teritorije u Ukrajini koje je zauzela.

КИЈЕВ НЕ ЖЕЛИ ПУТИНОВО ПРИМИРЈЕ: Подољак поручио - Задржите лицемерје за себе

Foto Tanjug/AP

-  Za razliku od Rusije, Ukrajina ne napada stranu teritoriju i ne ubija civile. Ukrajina na svojoj teritoriji uništava samo pripadnike okupacione vojske - napisao je Podoljak na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

On je napisao da ''Rusija mora da napusti okupirane teritorije" i da će "tek tada imati primirje''.

- Zadržite licemerje za sebe - zaključio je Podoljak.

Ranije danas ruski predsednik Vladimir Putin naredio je ministru odbrane Sergeju Šojguu da uvede dvodnevni prekid vatre duž cele linije fronta sa Ukrajinom sa početkom u podne 6. januara.

- S obzirom na apel njegove svetosti patrijarha Kirila, poručujem ministru odbrane Ruske Federacije da uvede režim prekida vatre na celoj liniji fronta u Ukrajini od podneva 6. januara do kraja 7. januara - saopštio je Putin, prenosi RIA novosti.

Ruske trupe moraju prekinuti vatru na 36 sati tokom Badnjeg dana i Božića sa početkom od 12 časova 6. januara.

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril pozvao je ranije danas na božićni prekid vatre u Ukrajini i Donbasu, od ponoći 6. januara do 7. januara u 12 sati po moskovskom vremenu, preneo je  ranije TAS S. 

On je rekao da je to potrebno kako bi pravoslavni vernici mogli da prisustvuju bogosluženjima za Badnji dan i Božić, objavljeno je na sajtu Ruske pravoslavne crkve.

 

BONUS VIDEO: 

RUSKI TENKOVI U MARINIKI: Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (16)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!