"CINIZAM NE PRESTAJE DA NAS IZNENAĐUJE": Moskva optužila Pariz da prećutkuje ratne zločine ukrajinske vojske

Novosti online

02. 12. 2022. u 15:48

PARIZ ne želi da vidi brojne ratne zločine koje je počinila ukrajinska vojska i svesno prećutkuje te stvari, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

ЦИНИЗАМ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА НАС ИЗНЕНАЂУЈЕ: Москва оптужила Париз да прећуткује ратне злочине украјинске војске

Foto: EPA

- Cinizam francuskih vlasti ne prestaje da nas iznenađuje. Iako je za njih prioritet borba protiv nekažnjavanja, oni zatvaraju oči na brojne zločine ukrajinskih snaga. Takođe zatvaraju oči i na zločine koji su počinjeni nad građanima Donbasa za proteklih osam godina - navodi se.

Ruski spoljnopolitički resor je kao primer naveo nedavni incident kada su ukrajinski vojnici streljali ruske zarobljenike.

- To za francuske vlasti nema nikakve važnosti. Za njih je samo bitno šta kažu čelnici u Kijevu i samo im je važna propaganda tog zločinačkog kijevskog režima - dodaje se.

Istovremeno, Moskva je ogorčena izjavom Ministarstva spoljnih poslova Francuske u vezi planova da se formira „specijalni tribunal za zločine ruske agresije“ iako to, kako tvrdi ruski resor, neće imati ništa zajedničko sa pravosuđem.

- Pored pokušaja da uključe Međunarodni krivični sud, zapadne zemlje su odlučile da propagiraju ideju o formiranju nove otvoreno politizovane 'sudske' instance koja u suštini nema nikakve veze sa pravosuđem - zaključuje se u saopštenju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna