DESNICA SVE JAČA U EVROPI: Predsedniku Češke nije žao komunista

Novosti online

26. 09. 2022. u 07:21

ČEŠKI predsednik Miloš Zeman rekao je za "Si-En-En" da su levičarske stranke "potpuno izgubile" na lokalnim izborima u ovoj zemlji.

ДЕСНИЦА СВЕ ЈАЧА У ЕВРОПИ: Председнику Чешке није жао комуниста

Foto: AP

- Dve levičarske stranke su potpuno izgubile na ovim izborima. Nije mi žao komunista, oni su sami krivi, jer nisu uspeli da se na vreme rastanu od svoje prošlosti - rekao je Zeman.


Istovremeno, prema rečima češkog lidera, njemu je žao socijaldemokrata. On je napomenuo da je reč o "velikoj, lepoj partiji" koja ima nesposobno rukovodstvo.

Ranije je italijanski predsednik Serđo Matarela potpisao dekret o raspuštanju parlamenta nakon što je premijer Mario Dragi podneo ostavku. Matarela je zakazao vanredne parlamentarne izbore za 25. septembar, a prema prvim podacima izlazne ankete, koalicija desnog centra vodi na izborima za italijanski parlament.


Podsetimo, i u Švedskoj je nedavno trijumfovala krajnja desnica na izborima za parlament - stranka Švedske demokrate.

Partiju Demokrata Šveđani su dugo bojkotovali zbog njenih korena u neonacističkom pokretu. Poslednjih godina ona se promenila izbacujući ekstremiste i stekla podršku sa čvrstim stavom prema kriminalu i imigraciji u vreme kada se u zemlji beleži skok oružanih napada i drugog nasilja.


BONUS VIDEO: NOVOSTI" NA SAHRANI KRALJICE ELIZABETE DRUGE: Pogledajte šta se dešava na ulicama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

MI, SRBI... Dragan Stojković Piksi posle meča Srbija - Kamerun: Pretpostavljam da su mnogi oduševljeni!