RUSKO MO OBELODANILO: Evo ko će biti pozvan, a ko neće na služenje otadžbini

P. Z. S. / ria.ru

22. 09. 2022. u 17:46

MINISTARSTVO odbrane je odgovorilo na glavna pitanja o delimičnoj mobilizaciji.

РУСКО МО ОБЕЛОДАНИЛО: Ево ко ће бити позван, а ко неће на служење отаџбини

Poslednje pripreme vojnika za manevre / Foto TASS

Biće pozvani oni koji su neophodni za izvršenje zadataka - to su, naravno, strelci, tenkisti, artiljerci, vozači, vozači-mehaničari.

Kao takav, ne postoji red regrutacije iz rezervnog sastava, već se prednost daje onima koji imaju odgovarajuće vojne specijalnosti.

Broj vojnih obveznika utvrđuje se redovnim potrebama za kompletiranje vojnih jedinica.

Jedan od glavnih faktora je prisustvo borbenog iskustva.
Biće pozvani i oficiri i redovi i narednici.

Po zakonu, redovi i narednici do 35 godina, mlađi oficiri do 50, viši oficiri do 55 podležu regrutaciji na mobilizaciju.

Postoje pozicije koje mogu popuniti žene sa relevantnim vojnim specijalnostima, kao što su medicinski radnici - ali potreba za takvim specijalistima je minimalna.

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije


U SKLADU SA ZAKONOM NEĆE SE ZVATI:

* rezervisti građani, tu spadaju zaposleni u preduzećima odbrambene industrije

* privremeno nesposobni iz zdravstvenih razloga
* angažovani na stalnoj brizi o članu porodice ili invalidima Prve grupe
* Koji mimaju 4 ili više izdržavane dece mlađe od 16 godina
* one čije majke, pored njih, imaju 4 ili više dece mlađe od 8 godina i odgajaju ih bez muža

Građani knjiženi po utvrđenom postupku za mobilizaciju imaju pravo na odlaganje, u skladu sa stavom 1. člana 18. Zakona o mobilizacionoj obuci.

Ako je vojni penzioner, bez obzira na pripadnost organima za sprovođenje zakona, penzionisan (preko 65 godina života ili iz zdravstvenih razloga) i skinut sa vojne evidencije, on ne podleže mobilizaciji.

Kvote za broj pozvanih iz rezervnog sastava nisu određene, na osnovu obima raspoložive mobilizacione rezerve, svaki region ima poseban mobilizacioni zadatak, zavisi od broja građana na vojnoj evidenciji u regionu.

Oni koji stalno žive van Rusije i nisu prijavljeni u vojsci ne podležu regrutaciji, a oni koji su otišli ​​na kratko i koji su prijavljeni u vojsci po mestu prebivališta u Rusiji mogu biti pozvani.

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije