CILJEVI SPECIJALNE VOJNE OPERACIJE: Rusija će zauzeti još veću teritoriju, ako Zapad ne prestane da snabdeva Ukrajinu

Novosti online

13. 08. 2022. u 11:30

ISPORUKE zapadnog oružja dugog dometa kijevskom režimu samo će proširiti teritorijalne ciljeve ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, izjavio je u subotu za "TASS" direktor odeljenja za Severnu Ameriku ruskog ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Darčijev.

ЦИЉЕВИ СПЕЦИЈАЛНЕ ВОЈНЕ ОПЕРАЦИЈЕ: Русија ће заузети још већу територију, ако Запад не престане да снабдева Украјину

Foto: EPA/Shutterstock/ilustracija

- Što se tiče veze između masovnih isporuka zapadnog naoružanja Kijevu i tempa napredovanja specijalne vojne operacije, to je sve lepo objasnio Sergej Lavrov. Politika pojačavanja Ukrajine oružjem većeg dometa samo će dovesti do toga da se teritorijalni ciljevi specijalne operacije pomaknu još dalje - istakao je Darčijev.


On je potom dodato da oružje dugog dometa raspoređeno u Ukrajini predstavlja direktnu pretnju po Rusiju.

- Rusija ne može da dozvoli da naoružanje koje predstavlja direktnu pretnju našoj zemlji, DNR-u, LNR-u i ostalim oslobođenim područjima ostane na teritoriji Ukrajine - naglasio je visoki diplomata.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin saopštio je 24. februara da je kao odgovor na zahtev šefova republika iz Donbasa za pomoć doneo odluku da izvede specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

Ruski lider je naglasio da Moskva nema planove da okupira ukrajinske teritorije, napominjući da je operacija usmerena na denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine.


BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na pozicijama ruske vojske
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

OSVOJ KARTE I BUDI DEO HUMANE MISIJE NA FESTU