"AMERIKA NIJE ISPUNILA OBEĆANJA" Lavrov: Rusija će postići sve ciljeve u Ukrajini

S. M. JOVANOVIĆ

29. 07. 2022. u 20:32

RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je američkom državnom sekretaru Antoniju Blinkenu u današnjem telefonskom razgovoru da američke sankcije "samo komplikuju globalnu situaciju sa hranom", saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

АМЕРИКА НИЈЕ ИСПУНИЛА ОБЕЋАЊА Лавров: Русија ће постићи све циљеве у Украјини

Arhiva Novosti

- Ministar je posebno skrenuo pažnju na činjenicu da je globalna situacija sa hranom dodatno zakomplikovana američkim sankcijama - saopštilo je ministarstvo, prenosi TAS S.

Lavrov je obavestio Blinkena o detaljima sporazuma o hrani postignutom u Istanbulu.

- Entoni Blinken je upoznat sa detaljima paketnog sporazuma, potpisanog 22. jula u Istanbulu, u vezi sa transportom ukrajinskog žita iz crnomorskih luka i promocijom izvoza ruske hrane i đubriva - saopštilo je ministarstvo, prenosi TAS S.

Ruski ministar spoljnih poslova rekao je američkom državnom sekretaru da Vašington ne ispunjava obećanja u vezi sa izuzećem od sankcija za izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i dodao da će Rusija postići sve ciljeve u Ukrajini, a da to što Zapad isporučuje oružje Kijevu samo produžava sukob, prenosi Rojters.

Govoreći o razmeni zarobljenika između Rusije i SAD Lavrov je predložio da se dve zemlje vrate "tihoj diplomatiji".

- Što se tiče moguće razmene zarobljenika sa SAD, ruska strana je snažno preporučila da se dve zemlje vrate profesionalnom dijalogu u režimu tihe diplomatije, bez spekulacija i lažiranja - saopštilo je ministarstvo, prenosi ruska agencija.

BONUS VIDEO - MANEVRI BALTIČKE FLOTE: Pogledajte vežbe posada na 60 brodova

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024