PUTIN DRŽI KONCE U SVOJIM RUKAMA: Amerika u Ukrajini ponavlja grešku koju je napravila pre 20 godina

Novosti online

29. 07. 2022. u 15:39

UKRAJINSKI sukob se pretvorio u novu vrstu proksi rata između Rusije i Sjedinjenih Država, ali Vašington strahuje da će Moskva pobediti u ovoj konfrontaciji, piše japansko izdanje Dejli Šinčo.

ПУТИН ДРЖИ КОНЦЕ У СВОЈИМ РУКАМА: Америка у Украјини понавља грешку коју је направила пре 20 година

Foto: EPA/Shutterstock/ilustracija

Kako se navodi, Kremlj i Bela kuća su uvučeni u žestoku diplomatsku borbu. Rusija koristi BRIKS da ojača svoj uticaj, tako da joj stvari idu dobro.

Međutim, ključni faktor koji je odredio ishod novog hladnog rata je unutrašnja stabilnost. Ako se može reći da ruski predsednik Vladimir Putin kontroliše procese u svojoj zemlji, onda je u Sjedinjenim Državama sada potpuni haos.

U tekstu se upozorava da bi u Sjedinjenim Državama mogao izbiti građanski rat. Ako se situacija sa unutrašnjim američkim raskolom ne popravi, onda će pobeda nad Ruskom Federacijom u ovoj konfrontaciji biti nemoguća.

Sa druge strane, kineski Global Tajms piše da Vlada Sjedinjenih Država u Ukrajini (pružanjem vojne pomoći Kijevu) ponavlja grešku koju je napravila pre 20 godina.

Američke vlasti upravo ponavljaju svoj neuspeh u Avganistanu, pumpajući Ukrajinu oružjem.

Rezultat 20-godišnje američke okupacije Avganistana bio je bekstvo iz te zemlje. Sada Vašington aktivno pomaže Kijevu, pružajući mu i finansijsku podršku i snabdevajući ga oružjem.

Ali američke vlasti kao da zaboravljaju da se njihova zemlja nalazi u uslovima rekordno visoke inflacije, a takođe se bori sa nekontrolisanim rastućim javnim dugom.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna