(MAPA) RUSKA ARTILJERIJA KRČI PRILAZ SEVERSKU: Napredovanje je usporeno zbog pozicija VSU na okolnim visovima

P. Z. S. / rybar

20. 07. 2022. u 22:31

SPECIJALNA vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Donbasu.

(МАПА) РУСКА АРТИЉЕРИЈА КРЧИ ПРИЛАЗ СЕВЕРСКУ: Напредовање је успорено због позиција ВСУ на околним висовима

Foto: Printscreen

Na telegram kanalu rybar dat je kratak rezime dejstava na zapadnom frontu.


*Ujutro su ukrajinske formacije gađale punkt Krupec i pogranično selo Gorodišče u Kurskoj oblasti, kao i naselje Nehotejevka u Belgorodskoj oblasti. Poginuo je jedan civil.

*U pravcu Harkova vode se pozicione borbe i artiljerijski dueli:
  • Ruska artiljerija radila je na ciljevima u Čugujevu i Harkovu. U Cirkunju su pogođene dve stambene zgrade u Papaninoj ulici, gde su živeli vojnici Oružanih snaga Ukrajine.
  • Ukrajinske formacije pucale na rejon kozačkog Lopana. Lokalne vlasti evakuišu preostale stanovnike zbog pretnje od artiljerijskih udara.

Ilustracija rybar



*Nema značajnijih promena na frontu u pravcu Soledara:
  • Na prilazima Seversku, artiljerijski i protivtenkovski sistemi Oružanih snaga RF potiskuju identifikovane vatrene tačke Oružanih snaga Ukrajine kod Verhnekamenskog. Nema aktivnog napada na grad.
  • Savezničke snage nastavljaju da potiskuju ukrajinske oružane snage iz Berestovoje na autoputu Bahmut-Liščansk. Uspostavljanje uporišta u selu sprečeno je neprekidnim granatiranjem, čime su pripadnici VSU potpuno uništili naselje.
  • Borbe se vode u Pokrovskom i na istočnoj periferiji Soledara.

*Ukrajinska artiljerija nastavlja da granatira Donjeck i okolna naselja.

*U Energodaru ukrajinski dronovi kamikaze pogodili su teritoriju upravne zgrade NE Zaporožje. Nekoliko radnika stanice je povređeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade