POGODAK U CENTAR ROVA VSU: Snimak rada artiljerije NM DNR na Donjeckom pravcu (VIDEO)

P. Z. S. / rybar

20. 07. 2022. u 20:44

POSADE 107. pešadijskog, streljačkog, puka pucaju na uporište Oružanih snaga Ukrajine u šumskoj plantaži između Marinke i Krasnogorovke zapadno od Donjecka.

ПОГОДАК У ЦЕНТАР РОВА ВСУ: Снимак рада артиљерије НМ ДНР на Доњецком правцу (ВИДЕО)

Foto printskrin tvzvezda.ru


Linija fronta u ovoj oblasti se zapravo nije promenila od 2015. godine: za to vreme ukrajinske jedinice su opremile slojevitu odbranu u toj oblasti linijama rovova i zemunicama.

Vatru na meti koriguje izviđački UAV. Na snimku se vidi velika preciznost udara artiljerijskih granata i tačnih pogodaka na utvrđenja. Sa velikim stepenom verovatnoće doveli su do gubitaka među osobljem Oružanih snaga Ukrajine.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine" kako bi na sud izveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usredsređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, i 25. marta završeni su glavni zadaci prve faze - značajno je smanjen borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna