ON JE ČOVEK SA VELIKIM "Č": Kadirov ugostio čuvenog Vladimira Solovjeva, razgovarali o operaciji u Ukrajini

Novosti online

16. 07. 2022. u 19:30

PREDSEDNIK Čečenije Ramzan Kadirov sastao se danas u Groznom sa ruskim novinarom Vladimirom Solovjevim i razgovarao sa njim o specijalnoj operaciji ruske vojske u Ukrajini, piše RIA Novosti.

ОН ЈЕ ЧОВЕК СА ВЕЛИКИМ Ч: Кадиров угостио чувеног Владимира Соловјева, разговарали о операцији у Украјини

Foto: Jutjub/ATN: novosti Belarusi i mira/ČGTRK "Groznый"

- U Groznom smo imali sastanak sa našim uvaženim gostom, tokom kojeg smo se dotakli i teme specijalne vojne operacije u Ukrajini - napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Solovjeva je nazvao čovekom sa velikim "č", koji je svoj život posvetio odbrani interesa Rusije u informacionom okruženju.

Tokom posete, novinar je posetio Ruski univerzitet specijalnih snaga, gde se, prema rečima Kadirova, lično uverio u visoku profesionalnost instruktora.

Pored toga, Solovjov je posetio Spomen-obeležje nazvano po prvom predsedniku Čečenije Ahmatu Kadirovu u Groznom, kao i džamiju Ponos muslimana u Šaliju.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: S-300 U AKCIJI - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024