UBIJENO 6 CIVILA U DONJECKU: Ukrajinske snage granatirale 17 naselja iz svih oruđa

Tanjug

16. 07. 2022. u 18:51 >> 18:59

PREDSTAVNIŠTVO samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) pri Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre saopštilo je danas da su ukrajinske snage granatirale Donjeck i ubile šest civila.

УБИЈЕНО 6 ЦИВИЛА У ДОЊЕЦКУ: Украјинске снаге гранатирале 17 насеља из свих оруђа

Foto: Tanjug

Kako se navodi u saopštenju, ukrajinske snage bezbednosti su danas najmanje tri puta otvarale vatru na Kirovski okrug u Donjecku, a pritom su koristile i višecevne raketne sisteme Grad 122 mm, artiljerijsko oruđe kalibra 152 i 155 milimetara, prenosi TASS.

U jednom od napada ubijen je jedan civil, navodi TASS.

Još četiri osobe su poginule u Petrovskom okrugu i jedna žena u Kijevskom, stoji u saopštenju, dodaje TASS.

Tokom granatiranja Kirovskog okruga Donjecka Oružane snage Ukrajine su oštetile školu, obdanište, pijacu i stambene objekte, napisao je na Telegram kanalu gradonačelnik tog grada Aleksej Kulemzin.

17 naselja na meti artiljerije

Ukrajinski vojnici su tokom današnjeg dana ispalili više od 180 granata na 17 naselja DNR, saopštila je Narodna milicija Republike.

-Tokom današnjeg dana, prema informacijama JCCC DNR, neprijatelj je ispalio više od 180 granata iz višecevnih raketnih sistema „Grad“ 122mm, te poljske artiljerije kalibra 155, 152 i 122 mm i minobacača 120 mm, prenosi Telegram. kanal rekao.predstave.

Napominje se da je „vatra otvarana na okruge 17 republičkih naselja“.

Od početka rata 256 stradalo civila

Predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre (SCKK) saopštilo je da je tokom 150 dana eskalacije (od 17. februara) zabeleženo 5.983 granatiranja Oružanih snaga Ukrajine. Žrtve ovih napada bile su 256 civila, uključujući 16 dece. Povređeno je 2.699 civila: 1.205 na teritorijama unutar granica DNR pre početka specijalne operacije, 1.494 na oslobođenim teritorijama.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE SNIMKE RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Helikopteri u akciji u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)