NACISTI IZ ŠKOLE GAĐAJU RUSE: Ne dozvoljavaju civilima u Kramatorsku da odu

P. Z. S. / ria.ru

14. 07. 2022. u 20:42

NEONACISTI u Kramatorsku noću pucaju na položaje vojnog osoblja Ruske Federacije i DNR, izazivajući ih na uzvratnu vatru, rekao je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Međuresornog koordinacionog štaba Ruske Federacije za humanitarno reagovanje, i Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Ruske Federacije, na brifingu u četvrtak.

НАЦИСТИ ИЗ ШКОЛЕ ГАЂАЈУ РУСЕ: Не дозвољавају цивилима у Краматорску да оду

Foto: Shutterstock/Profimedia/Ilustracija


U Kramatorsku, Donjecka Narodna Republika, sa teritorije škole broj 3 (Ulica Nađe Kurčenko) noću neonacisti artiljerijom gađaju položaje Oružanih snaga Rusije i formacija Donjecke Narodne Republike“, rekao je Mizincev.

Tako neonacisti, prema Mizincevu, pokušavaju da ih isprovociraju na uzvratnu vatru. Istovremeno, stanari obližnjih kuća drže se u podrumima zgrade pod izgovorom da obezbeđuju bezbednost, zapravo ih koriste kao „živi štit“, dodao je on.

Pored toga, u Bilbasovki, Kramatorski okrug DNR, jedinice ukrajinskih nacionalista su raspoređene na teritoriji privatnih kuća, nalaze se samohodne artiljerijske jedinice i skladišta municije, rekao je načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije.

Evakuacija civilnog stanovništva sa tog područja se namerno ne sprovodi.

BONUS VIDEO - "URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!