MODERNA NAJAVILA UNAPREĐENU VAKCINU: Deluje protiv dve različite varijante korona virusa

Tanjug

11. 07. 2022. u 19:31

FARMACEUTSKA kompanija "Moderna" saopštila je da za jesen sprema i unapređuje dve varijante vakcine protiv omikrona, jednu protiv varijante BA.1 i drugu protiv BA.4 i BA.5.

МОДЕРНА НАЈАВИЛА УНАПРЕЂЕНУ ВАКЦИНУ: Делује против две различите варијанте корона вируса

Foto Shutterstock

Proizvođači vakcina, uključujući Modernu i Fajzer, razvijaju ažurirane vakcine protiv omikron podvarijanti BA.4 i BA.5, koje se brzo šire i koje su pronašle uporište u SAD poslednjih nedelja, preneo je Rojters.

Moderna je saopštila da je njena odluka da razvije bivalentne vakcine zasnovana na različitim tržišnim preferencijama za vakcine protiv podvarijanti.

Bivalentne vakcine su napravljene da deluju protiv dve različite varijante korona virusa - originalne iz 2020. i nove varijante omikrona.

Podsećamo, prvi čovek američke farmaceutske kompanije "Moderna" Stefan Bansel izjavio je da bi najranije do jeseni 2023. godine u ponudi u nekim zemljama mogla da se nađe i objedinjena vakcina protiv kovida-19 i sezonskog gripa.

Direktor Moderne je objasnio da je cilj kompanije da proizvede jednu vakcinu kako bi se izbegli "problemi", a ljudima omogućilo da svake zime primaju samo objedinjenu dozu.

BONUS VIDEO:

ČUDOTVORNA IKONA STIGLA U KIKINDU: Majka Božija Bezdinska vraćena posle 90 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)