UNIŠTENO 10 KUĆA U BELGORODU: Ukrajinsko granatiranje Rusije

P. Z. S. / ria.ru

06. 07. 2022. u 20:23

USLED ukrajinskog granatiranja Belgoroda, 10 domaćinstava je podložno rušenju, rekao je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov.

УНИШТЕНО 10 КУЋА У БЕЛГОРОДУ: Украјинско гранатирање Русије

Foto: Printskrin/RIA Novosti/ @KassMedefer

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, ukrajinske trupe su u noći 3. jula napale Belgorod sa tri rakete Točka-U sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su sve tri rakete u vazduhu, ali su usled poraza ukrajinskih raketa fragmenti jedne od njih pali na stambenu zgradu.

-U ovom trenutku, prema rezultatima stručnih mišljenja, rušenju je 10 domaćinstava, što znači da je ukupan broj oštećenih kuća porastao na 70, napisao je guverner na svom Telegram kanalu.

On je pojasnio da je već postavljeno oko 766 prozorskih blokova i prozora. U hostelu, koji ima status stambene zgrade, u toku je veliki remont. Nakon popravke kuća, biće uređene i dvorišne površine. Guverner je postavio zadatak da se restauratorski radovi završe do 1. avgusta.

Guverner je izrazio zahvalnost svim volonterima, graditeljima i stanovnicima koji pomažu u obnovi kuća.

Prema podacima regionalnog Ministarstva za stambeno-komunalne poslove, do danas je uočena šteta u 28 stambenih zgrada. Ukupno se radi o 452 stana. Pogođeno je i 70 privatnih kuća.

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna