ZAPAD SE ŽALI NA NEGATIVAN EFEKAT SOPSTVENIH SANKCIJA: Član Evropskog parlamenta kritikuje mere protiv Rusije

Srna

27. 06. 2022. u 09:59

ČLAN Evropskog parlamenta Tijeri Marijani kritikovao je namere Zapada da uvede dodatne sankcije Rusiji, rekavši da te mere najviše štete nanose narodima zapadnih zemalja.

ЗАПАД СЕ ЖАЛИ НА НЕГАТИВАН ЕФЕКАТ СОПСТВЕНИХ САНКЦИЈА: Члан Европског парламента критикује мере против Русије

Foto Privatna arhiva

- Nadrealno! EU je zaista ta koja je već uvela šest paketa sankcija Rusiji i koja se žali da negativan efekat sopstvenih sankcija na sopstvenu ekonomiju - napisao je Marijani na "Tviteru".

On je naglasio da sankcije nisu prouzrokovale "vidljiv efekat na Rusiju", preneo je TASS.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je na sastanku sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, premijerom Italije Mariom Dragijem i predsednikom Francuske Emanuelom Makronom predao evropskim liderima predloge za sedmi paket evropskih sankcija Rusiji, uključujući embargo na gas. 

Loše vesti za Zapad

Turska se neće pridružiti sankcijama Zapada protiv Rusije, koje su uvedene zbog ukrajinske krize, izjavio je juče portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin.

- Ne uvodimo sankcije i nećemo im se pridružiti. Moramo da gledamo naše interese. Ako svi ruše mostove, ko će onda razgovarati sa Rusijom - rekao je Kalin u intervjuu za televiziju Haberturk, a prenosi TASS.

On je naglasio da su ekonomski odnosi Turske sa Rusijom takvi da će sankcije naneti više štete turskoj ekonomiji nego ruskoj.

BONUS VIDEO:

MANEVRI BALTIČKE FLOTE: Pogledajte vežbe posada na 60 brodova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega