DŽONSON STRAHUJE: Boji se mirovnog sporazuma, vidi mračnu budućnost ako Putin pobedi

Tanjug

25. 06. 2022. u 10:42

BRITANSKI premijer Boris DŽonson izjavio je danas da strahuje da bi na Ukrajinu mogao da se izvrši pritisak, kako bi pristala na mirovni sporazum sa Rusijom koji nije u njenim interesima, zbog ekonomskih posledica rata koji se vodi u Evropi.

ЏОНСОН СТРАХУЈЕ: Боји се мировног споразума, види мрачну будућност ако Путин победи

Foto: Profimedia

- Previše zemalja govori da je ovo evropski rat koji je nepotreban, pa će pritisak rasti da se ohrabre ili možda prinude Ukrajinci na štetan mir - saopštio je DŽonson novinarima u Ruandi gde učestvuje na samitu Komonvelta, prenosi Rojters.

Britanski premijer je još rekao da bi posledice toga da ruski predsednik Vladimir Putin ostvari svoju kontrolu nad Ukrajinom bile opasne po međunarodnu bezbednost i "dugoročna ekonomska katastrofa".

Upitan da li postoje bilo kakavi principijalni razlozi zbog kojih bi razmislio o podnošenju ostavke, DŽonson je rekao da će da dati ostavku ako bude morao da prestane da podržava Ukrajinu jer je postalo preteško ili cena postane previsoka.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: Černobilj - nekad i sad

BONUS VIDEO: RUSKI BM-30 U AKCIJI - Pogledajte dejstvo teškog višecevnog bacača raketa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)

UPOZORENJE: Nemojte piti kafu ako ste u nekoj od OVIH grupa