KIJEV ŠALJE "POLITIČKE KOMESARE" NA FRONT? Poslanica partije Zelenskog komanduje u Severodonjecku, Ukrajinci pobesneli (FOTO)

Novosti online

04. 06. 2022. u 16:46

UKRAJINSKI novinar Jurij Butusov objavio je danas da je poslanica stranke Sluga naroda Marijana Bezuglaja poslata na front i da je preuzela komandu u Severodonjecku.

КИЈЕВ ШАЉЕ ПОЛИТИЧКЕ КОМЕСАРЕ НА ФРОНТ? Посланица партије Зеленског командује у Северодоњецку, Украјинци побеснели (ФОТО)

Foto: Jutjub/GROŠІ/Maria Neborachok

Butusov nije krio razočaranje i to je okarakterisao kao slanje "političkih komesara" na front, čiji je cilj da "disciplinuju vojnike koji se bore".

- Da, potvrđujem informaciju Janine Sokolove da je narodna poslanica Bezuglaja na komandnom mestu na liniji fronta, i da je direktno uključena u izdavanje naređenja komandantima jedinica - napisao je Butusov na svom fejsbuk nalogu.

On ističe da su na liniju sukoba poslati i oficiri koji su premešteni sa svojih dužnosti kako bi njoj obezbedili komandu.

- Žalosno je što su pojedini lideri odlučili da "pojačaju" vojsku slanjem "komesara" u određene oblasti. To neće doprineti donošenju profesionalnih odluka, a mešanje političara u upravljanje vojnim snagama na taktičkom nivou predstavlja nesposobnost - napisao je Butusov na svom fejsbuk nalogu.

On piše da ove igre sa ljudskim životima moraju da prestanu, i istakao da je inspiracija vojnika ličnim prisustvom potrebna, ali da jedinicama moraju da komanduju odgovorna vojna lica.

Na fejsbuku su se pojavile i fotografije na kojima se vidi Bezuglaja, navodno na liniji fronta. 

Mnogi su u komentarima izrazili bes zbog ovakvog razvoja situacije, i tvrde da su poslednji neuspesi koje je ukrajinska vojska doživela na frontu posledica činjenice da političari upravljaju operacijama.

Marijana Bezuglaja je rođena 1988. godine u Kijevu. Diplomirala je na Ukrajinskoj vojno-medicinskoj akademiji, a stažirala u Stejt departmentu.

Ruska vlada je 7. decembra 2020. Bezuglaju stavila na listu osoba protiv kojih su uvedene sankcije.

Ruski mediji su u maju pisali da je Bezuglaja navodno tražila da se, bez suđenja i istrage, na licu mesta pogube oni ukrajinski vojnici koji napuste svoje položaje ili odbiju da se povinuju naređenjima komande.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE DEJSTVO RUSKE AVIJACIJE - Napad na utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna