ORBAN UPOZORAVA EVROPU: Preti era recesije dok Brisel zloupotrebljava moć

Srna

16. 05. 2022. u 17:44

MAĐARSKI premijer Viktor Orban ukazao je danas na mogućnost "ere recesije" u Evropi dok kontinent trpi pritisak od poskupljenja energenata i rasta inflacije usled rata u Ukrajini.

ОРБАН УПОЗОРАВА ЕВРОПУ: Прети ера рецесије док Брисел злоупотребљава моћ

Foto AP

Orban, koji je položio zakletvu nakon što je u aprilu izabran u četvrtom mandatu, rekao je u obraćanju parlamentu da Brisel "zloupotrebljava svoju moć iz dana u dan" umanjujući suverenitet država članica.

Uprkos tome, dodao je Orban, mesto Mađarske je u EU u narednoj deceniji.

On je rekao da Mađarska neće blokirati sankcije EU protiv Rusije povodom njene akcije u Ukrajini sve dok te mere ne ugrožavaju energetsku bezbednost Mađarske.

Orban je izjavio da će zadatak njegove vlade biti da vodi mađarsku ekonomiju kroz evropsku ekonomsku krizu, branio je poreske olakšice i beneficije za porodice, kao i meru ograničavanja cena energenata.

- Rat i evropska politika sankcija koje su uvedene kao odgovor stvorili su energetsku krizu, izjavio je Orban i ukazao na početak ere visoke inflacije i recesije, kada ekonomski rast opada, stagnira ili minimalno raste u narednim godinama.

On je dodao da će Vlada i Nacionalna banka Mađarske morati da koordinišu korake radi smanjenja inflacije. 

BONUS VIDEO: FRANCUSKA U KOLAPSU ZBOG SANKCIJA: Redovi na pumpama, kamiondžije u štrajku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo