OBNOVA MARIUPOLJA I VOLNOVAHE: Zamenik premijera Rusije najavio izgradnju velikog obima u kratkom roku

Tanjug

08. 05. 2022. u 18:00

ZAMENIK ruskog premijera Marat Husnulin posetio je danas gradove Marijupolj i Volnovahu, koje su oslobodile ruske i snage samoproglašene Donjecke Narodne Republike, kako bi procenio obim obnove gradova, izjavio je lider DNR Denis Pušilin i prvu isporuku proizvoda najavio za maj.

ОБНОВА МАРИУПОЉА И ВОЛНОВАХЕ: Заменик премијера Русије најавио изградњу великог обима у кратком року

Foto AP

- Zajedno sa zamenikom premijera Rusije Maratom Husnulinom posetili smo Volnovahu i Marijupolj da procenimo obim štete i predložimo pristupe procesu izgradnje. Oni moraju biti nestandardni, jer je pred nama izgradnja neviđenih razmera u veoma kratkom roku, objavio je Pušilin na svom Telegram kanalu, prenosi agencija TAS S.

Rekao je da će prva serija proizvoda iz DNR biti isporučena iz luke Marijupolj u maju, kao i da će se luka koristiti za otpremu građevinskog materijala, neophodnog za obnovu grada koji su oslobodile ruske snage i snage DNR.

- Obišao sam danas fabriku Azovmaš u Marijupolju zajedno sa potpredsednikom ruske vlade Maratom Husnulinom, kao i trgovačku luku Marijupolj. Tamo se radi punom parom, već je angažovano 400 zaposlenih. Kako je planirano, prva pošiljka republičkih proizvoda biće otpremljena preko luke u maju, napisao je Pušilin.

Prema rečima lidera DNR, posetili su i bolnice u Volnovahi i Marijupolju, koje su već nastavile sa radom, ali im je potrebna restauracija.

- S obzirom na to koliko će Donbasu biti potrebno građevinskog materijala za obnovu, Husnulin je predložio da se morska luka koristi kao logističko čvorište - mesto za utovar i istovar za veliki izbor svega što je potrebno za operacije velikih razmera, dodao je Pušilin.

BONUS VIDEO: MARIUPOLj POSLE GRANATIRANjA: DNR objavila snimke iz vazduha kako izgleda grad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna