KADA ĆE KRAJ RATA: Lavrov - Operacija u Ukrajini će se završiti kada se ostvare svi ciljevi

P. Z. S. / ria.ru

29. 04. 2022. u 20:27

RUSKA specijalna operacija u Ukrajini biće okončana čim se ostvare ciljevi, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, komentarišući mogućnost da se operacija završi do 9. maja.

КАДА ЋЕ КРАЈ РАТА: Лавров - Операција у Украјини ће се завршити када се остваре сви циљеви

Sergej Lavrov, Foto AP

-To će biti završeno čim ciljevi koje sam vam već opisao budu sprovedeni i ostvareni, rekao je ministar u intervjuu za TV kanal Al Arabija.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj u ruskom vojnom resoru nazvan je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO: AKCIJA KOD MARINIKE: Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!