UKRAJINSKI GENERALŠTAB OBJAVIO: Ruska ofanziva ne staje!

P. Z. S. / telegram RVvoenkor

29. 04. 2022. u 19:53 >> 20:07

NA ruskim društvenim mrežama objavljen je izbeštaj ukrajinskog Generalštaba o stanju na frontovima.

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛШТАБ ОБЈАВИО: Руска офанзива не стаје!

Foto AP


U tom izveštaju navosi se:

“Na Izjumskom pravcu Oružane snage RF deluju sa snagama 1. tenkovske armije, 20. armije Zapadnog vojnog okruga, 35. svearmije, 68. armijskog korpusa Istočnog vojnog okruga i Vazdušno-desantnih trupa. Da bi obezbedila dodatno prebacivanje trupa u pravcu Izjuma, ruska vojska sprovodi dodatne pontonsko-mostove prelaze preko Severskog Donca.

Na Donjeckom i Tauridskom pravcu Oružane snage RF napreduju na pravcu Liman, Severodonjeck i Popasnjansk, uspostavljaju punu kontrolu nad Rubežnom i Popasnom i spremaju se za napredovanje na Severodonjeck.

Ruska armija pokreće vazdušne udare na Mariupolj. On je svoje glavne napore usmerio na blokiranje APU na Azovstalu, a takođe je prebacio neke jedinice iz Mariupolja u pravcu Kurahov.”

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj u ruskom vojnom resoru nazvan je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO: AKCIJA KOD MARINIKE: Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)