ŠVAJCARSKA BLOKIRALA NEMAČKU Zontagcajtung: Sprečavaju isporuku naoružanja Ukrajini

Novosti onlajn

24. 04. 2022. u 10:36

ŠVAJCARSKA sprečava isporuku nemačkog naoružanja Ukrajini, piše list Zontagcajtung.

ШВАЈЦАРСКА БЛОКИРАЛА НЕМАЧКУ Зонтагцајтунг: Спречавају испоруку наоружања Украјини

Foto: Epa

Nemačka je želela da pošalje municiju kupljenu u Švajcarskoj u ratnu zonu. U tom cilju, Berlin se raspitivao u Bernu da li je to moguće. Međutim, švajcarska vlada je zabranila prenos, što je iritiralo Nemačku, navodi list.

Reč je o municiji za nemački oklopni transporter „Marder“.

- U Berlinu se već iznose optužbe da je Švajcarska delimično odgovorna za to što nemački oklopni transporteri nisu isporučeni Ukrajini - piše list.

Prethodno su mediji javili da je nemački odbrambeni koncern „Rajnmetal“ poslao zvaničnu prijavu nemačkoj vladi za odobrenje prodaje Ukrajini 100 borbenih vozila pešadije tipa "Marder".

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Pogledajte: Ovako izgleda grad pod zemljom u "Azovstalju" koji su opkolili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...