"MOSKVA MORA BITI SPREMNA NA RIZIK" Medvedev upozorava da jačanje NATO-a blizu ruskih granica nije retorička figura

Srna

19. 04. 2022. u 19:04

MOSKVA mora da bude spremna za rizik od agresivnih postupaka, jer jačanje prisustva NATO-a blizu ruskih granica nije više retorička figura, niti set standardnih pretnji, izjavio je zamenik Savjeta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

МОСКВА МОРА БИТИ СПРЕМНА НА РИЗИК Медведев упозорава да јачање НАТО-а близу руских граница није реторичка фигура

Foto AP

On je na sastanku prezidijuma Saveta za nauku i obrazovanje naglasio da su nauka i inženjerstvo u trenutnoj, napetoj situaciji od ključnog značaja za održavanje državne bezbednosti.

Medvedev je objasnio da govori o inovativnom istraživanju i razvoju, koji su usmjereni ka održavanju državne odbrane i suprotstavljanju najozbiljnijim prijetnjama sa kojima se suočava Rusija.

- Pre svega, tu je pokušaj da se pojača prisustvo NATO-a blizu naših granica. Danas to više nije retorička figura niti set standardnih pretnji. Moramo biti spremni na agresivne akcije koje bi mogle da se dogode - upozorio je Medvedev.

Foto Predsedništvo Srbije

Medvedev je skrenuo pažnju na potrebu izgradnje sistema koji može da obezbedi Rusiji najnoviju vojnu opremu.

- To će zahtevati pouzdanu opremu visoke tehnologije, kako vojnu tako i višenamensku - rekao je Medvedev.

Prema njegovim rečima, nije potrebno pominjati da se takva oprema neće pojaviti niotkuda, posebno u vreme kada su uvedene sankcije Rusiji, javio je TASS.

- Stvaranje takve opreme je posao za stručnjake, koji se obučavaju na univerzitetima i istraživačkim centrima. To je obuka takvih stručnjaka koji zahtevaju najveću pažnju - istakao je Medvedev, uz napomenu da se ne radi toliko o pitanju tehnološke nezavisnosti koliko o opstanku Rusije.

BONUS VIDEO:

MATEMATIČKI PRECIZNO: Udar Iskandera na vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)