"RAZLOG MOG BUĐENJA JE BIO RAT SA SRBIJOM" Sin čuvenog Olivera Stouna govorio na koji način su američki mediji tretirali Miloševića (VIDEO)

R. V.

19. 04. 2022. u 16:51

SVETSKI poznat producent, glumac, reditelj i TV voditelj Šon Stoun, sin velikog reditelja Olivera Stona u razgovoru za Srpski Radio Čikago sa dr Olgom Ravasi kaže da je njegovo buđenje počelo sa ratom u Jugoslaviji i bombardovanjem Srbije.

РАЗЛОГ МОГ БУЂЕЊА ЈЕ БИО РАТ СА СРБИЈОМ Син чувеног Оливера Стоуна говорио на који начин су амерички медији третирали Милошевића (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Youtube/STATE of AFFAIRS with DR. RAVASSI

Na pitanje kako je počeo svoj duhovni i istrazivački put, Šon navodi da je kao mali dečak imao priliku da glumi u filmovima svog oca, čuvenog reditelja Olivera Stouna, koji je preispitivao istorijski prihvaćene narative, te ga je to podstaklo da sam traga za relevantnim činjenicama i istinom koju američki mediji decenijama kriju. 

Foto: I. Marinković

- Razlog mog buđenja je bio rat sa Srbijom, i kada je došao rat u Iraku nisam verovao narativu koji su nam plasirali mediji. Prodavali su nam rat tako što su karakterisali Miloševića kao novog Hitlera, nakon toga i Sadama Huseina kao novog Hitlera… tada sam shvatio da je sve laž - navodi on.

Dr Ravasi je navela da je danas Vladimir Putin etiketiran kao novo oličenje Hitlera, na šta je Šon rekao da je Rusija veliki deo američke istorije, i navodi da se čak i Srbiji nikada ne bi dogodilo bombardovanje da je Rusija 90-tih godina bila jaka. 

Foto: EPA

- Rusija nikada ne bi dozvolila bombardovanje Srbije - kaze Šon Stoun i nastavlja:

- Amerikanci ni sami ne znaju zašto mrze Rusiju, iako je Rusija veliki deo američke istorije koja nam je sve do revolucije bila saveznik. Na žalost Britanska okupacija Amerike i svih njenih institucija dovodi do te mržnje, jer se vodi imperijalnom politikom, zavadi pa vladaj - rekao je Stoun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

MIG NADLEĆE PEŠTER: Sve je spremno za silovit završetak Vihora 2024 (VIDEO)