PENTAGON O EKSPLOZIJI NA RUSKOJ KRSTARICI: Nismo sigurni da li je pogođena ili je došlo do najmanje jedne velike detonacije

Tanjug

14. 04. 2022. u 18:20

PORTPAROL Pentagona Džon Kirbi, povodom tvrdnje Ukrajine da je njihova vojska sinoć izvela raketni udar na vodeći ruski ratni brod "Moskva" i nanela mu značajnu štetu, izjavio je za CNN da je "došlo do eksplozije" na tom brodu, ali da SAD još ne mogu da kažu da li je pogođen projektilom.

ПЕНТАГОН О ЕКСПЛОЗИЈИ НА РУСКОЈ КРСТАРИЦИ: Нисмо сигурни да ли је погођена или је дошло до најмање једне велике детонације

Foto: EPA

Rusija navodi da njen ratni brod nije potonuo nakon što se municija na njemu zapalila, dok Ukrajina kaže da je brod pogođen njenim protivbrodskim projektilima, prenosi CNN.

-Nismo baš sigurni šta se ovde dogodilo, ali procenjujemo da je na ovoj krstarici došlo do najmanje jedne i to prilično velike eksplozije, koja je izazvala veliku štetu na plovilu, rekao je Kirbi.

On je naveo da je oštećeni ruski ratni brod plutao i "probijao sebi put preko Crnog mora, verovatno radi popravke u Sevastopolju na Krimu”.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave