PRVI REZULTATI IZBORA FRANCUSKOJ: Makron i Le Pen u drugom krugu

Novosti onlajn

10. 04. 2022. u 20:00

PRVI rezultati izbora u Francuskoj pojavili su se odmah nakon zatvaranja svih biračkih mesta.

ПРВИ РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА ФРАНЦУСКОЈ: Макрон и Ле Пен у другом кругу

Foto: AP i EPA

Kako prenosi list "Le Figaro" Emanuel Makron i Marin le Pen su se kvalifikovali u drugi krug predsedničkih izbora sa 28,6 odsto, odnosno 24,4 odsto, prema procenama Ifop-Fiduciala. 

U štabu Marin Le Pen već je organizovano slavlje. 

Slavi se i u štabu Emanuela Makrona. 

Izlaznost u prvom krugu bila je 65%, prema procenama Ifop-Fiduciala. Ovo je manje od 2017. godine, kada je izlaznost bila 78,69% i 2012. godine, kada je bila 79,48%.

Glasanje je počelo u 8.00 i završilo se u 19 časova, s tim što je, kako navode francuski mediji, biračkim mestima u pojedinim velikim gradovima pružena mogućnost da se zatvore u 20 sati.

Tako su, između ostalog, u Parizu, Marseju, Lionu, Nici, Kanu i Monpelijeu birališta bila zatvorena u 20 časova. 

Do 17 časova, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, na birališta je izašlo 65,0% odsto birača, piše list "Le Figaro".

Drugi krug predsedničkih izbora održava se 24. aprila. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku