RUSKA AMBASADA U BUGARSKOJ OGORČENA: Umesto elementarne zahvalnosti za gasovod, slušamo uvrede

Tanjug

25. 03. 2022. u 23:14

RUSKA ambasada u Bugarskoj je ogorčena izjavama bugarskog premijera Kirila Petkova, koji je tvrdio da je izgradnja gasovoda Turski tok uprljana korupcijom, navodi se u današnjem saopštenju ruske diplomatske misije.

РУСКА АМБАСАДА У БУГАРСКОЈ ОГОРЧЕНА: Уместо елементарне захвалности за гасовод, слушамо увреде

Foto AP

Ruska ambasada prima na znanje nediplomatsku, oštru i naglašenu primedbu bugarskog premijera u kontekstu realizacije projekta proširenja bugarske gasovodne mreže, proširenja gasovoda Turski tok u Bugarskoj, preneo je TASS.

"Gasovod je postao najveći infrastrukturni projekat u zemlji od 1974. godine. Umesto elementarne zahvalnosti za brzu i uspešnu realizaciju projekta, koji je ne samo obostrano koristan za naše zemlje, već je znatno olakšao jačanje energetske bezbednosti na jugoistoku Evrope i diversifikaciju snabdevanja energentima, samo čujemo neosnovane uvrede", saopštilo je rusko diplomatsko predstavništvo.

Bugarski premijer Kiril Petkov rekao je ranije da je na marginama samita u Briselu razgovarao sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom.

Između ostalog, dotakli su se korupcije koja se navodno koristi kao instrument ruskog uticaja na Balkanu.

Petkov je kao primer naveo Turski tok, tvrdeći da je tri milijarde leva (1,5 milijardi evra) nacionalnih sredstava kanalisano u gasovod koji Bugarska nije u mogućnosti da koristi sama.

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI UKRAJINSKI S-300! Dron locirao moćni PVO sistem, usledio siloviti raketni napad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri