PUCAO NA TERORISTU KOJI JE HTEO DA UBIJE PUTINA: U Moskvi zbog prevare uhapšen čuveni kriminalac Artur Denisultanov

M.Đorđević

16. 03. 2022. u 10:03

U Moskvi je priveden Artur Denisultanov (54) rodom iz Čečenije, okoreli kriminalac koji je u javnosti najviše poznat po pokušaju atentata na čečenskog opozicionara Adama Osmajeva 2017. godine, piše Izvestija.

ПУЦАО НА ТЕРОРИСТУ КОЈИ ЈЕ ХТЕО ДА УБИЈЕ ПУТИНА: У Москви због преваре ухапшен чувени криминалац Артур Денисултанов

Foto: Printscreen

Adam Osmajev je 2012. pokušao da izvede atentat na Vladimira Putina, tada premijera Rusije. Osmajev je potom uhapšen i bio je u zatvoru u Ukrajini, ali kada su u Kijev došle nove vlasti, pušten je na slobodu uz obrazloženje da je okrivljen bez osnova. Tada su se širile glasine da je Denisultanov pucao na Osmajeva po nalogu predsednika Čečenije Ramzana Kadirova. 

Ovog puta Denisultanov je osumnjičen za prevaru za više od 37 miliona rubalja. Prema istražiteljima, on se predstavio kao broker i uzeo novac od službenika banke koji je pokušavao da pretvori svoju ušteđevinu u rubljama u stranu valutu.

- 25-godišnji vodeći stručnjak jedne od banaka javio se policiji, kojoj je rekao da mu je ukradena sva ušteđevina. On je želeo da prebaci 37 miliona 250 hiljada rubalja u stranu valutu i ​​za to je zamolio svog prijatelja da mu preporuči nekog pouzdanog - rekao je obavešteni izvor za Izvestije.

Poznanik je preporučio brokera Vadima Prohorova, a žrtva se sastala sa njim u blizini jedne od kancelarija Sberbanke 14. marta.

Stranke su se dogovorile oko detalja, a kada je oštećeni ušao u ekspozituru banke, dočekao ga je čovek, uzeo sportsku torbu sa novcem i otišao do blagajne. Nije se vratio. Dakle, žrtva nije videla novac, niti „brokera” sa „kasirom”.

Policija je sutradan privela „brokera“, ispostavilo se da je Denisultanov, ranije osuđivan za otmicu, falsifikovanje, prevaru i još mnogo toga. 

BONUS VIDEO: RUSKI PADOBRANCI U AKCIJI! Zaplenjeno zapadno oružje nedaleko od Kijeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...