AMERIČKO LICEMERJE: Senat označio Putina kao ratnog zločinca, a prava istina je zastrašujuća

Novosti online

16. 03. 2022. u 07:26

AMERIČKI Senat jednoglasno je usvojio rezoluciju kojom se ruski predsednik Vladimir Putin osuđuje kao ratni zločinac i osuđuje se ruska akcija u Ukrajini.

АМЕРИЧКО ЛИЦЕМЕРЈЕ: Сенат означио Путина као ратног злочинца, а права истина је застрашујућа

Vladimir Putin, Foto AP

U tekstu rezolucije se osuđuje “Ruska Federacija, predsednik Rusije Vladimir Putin, članovi ruske delegacije u Savetu bezbednosti, Oružane snage Rusije i ruski vojni komandanti zbog počinjenih flagrantnih akata agresije i drugih zverstava koja dostižu nivo zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina protiv naroda Ukrajine i drugih”, prenosi ruska agencija TASS.

Na neuobičajenom međustranačkom glasanju upućen je poziv Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu da ispita Putinovu odluku o napadu na Ukrajini.

Lider demokratske većine u Senatu Čak Šumer je, uoči glasanja, izjavio da Putin treba da odgovara za "zverstva počinjena u Ukrajini".

Republikanski senator Lindzi Grejem, kreator ovog zakona, poručio je da će sa britanskim saveznicima i drugima raditi na stvaranju interne službe koja će otkriti javnosti koje su to ruske vojne jedinice angažovane u ratnim zločinima, kao i imena njihovih komandanata.

Ko je zločinac?

Spisak američkih intervencija širom sveta posle Drugog svetskog rata do danas, pokazuje da su od 33 intervencije samo dve bile sa mandatom Saveta bezbednosti UN.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (10)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)