RUSKE DIPLOMATE IZ UN NAPUŠTAJU SAD: Stigle na njujorški aerodrom

Novosti online

06. 03. 2022. u 20:34

RUSKE diplomate u Ujedinjenim nacijama, koje su SAD optužile za špijunažu i odlučile da ih proteraju iz zemlje, napustile su sa porodicama rezidencijalni kompleks ruske stalne misije pri UN u pravcu aerodroma DžFK (JFK) u Njujorku.

РУСКЕ ДИПЛОМАТЕ ИЗ УН НАПУШТАЈУ САД: Стигле на њујоршки аеродром

Foto: Tanjug/AP

Ukupno je u dva autobusa otišlo oko 50 ljudi. Među onima koji odlaze ima mnogo dece. S njujorškog aerodroma će avion sa diplomatama i njihovim porodicama krenuti za Moskvu.

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja rekao je u ponedeljak da su Sjedinjene Države proglasile 12 ruskih diplomata iz stalne misije pri UN personama non grata i da moraju da napuste zemlju do 7. marta.

Olivija Dalton, portparolka stalne misije SAD pri UN, nazvala ih je „operativnim obaveštajnim oficirima Ruske Federacije“.

U međuvremenu, u utorak je zvanični predstavnik generalnog sekretara UN Stefan Dižarik rekao da SAD proteruju i ruskog službenika sekretarijata organizacije.

Ministarstvo inostranih poslova Rusijeobećalo je da će odgovoriti na ove korake Sjedinjenih Država i pozvalo Vašington da pokaže opreznost i ne ide na dalju eskalaciju.

Prema rečima portparolke Ministarstva inostranih poslova Rusije Marije Zaharove, administracija Džoa Bajdena nastavlja politiku potpunog uništavanja temelja međudržavnih veza, kao i politikupodrivanja centralne uloge UN u pokušaju da nametne ozloglašeni svetski poredak zasnovan na pravilima SAD i njihovih satelita.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!