ŠEF spoljnopolitičkog odbora poslaničke grupe Alternative za Nemačku u Bundestagu Petr Bistron smatra da će "nemačka vlada snositi odgovornost za rat u Ukrajini jer je osam godina davala lažna obećanja Ukrajini i namamila je u EU i NATO".

Komentari (5)

Doris

28.02.2022. 21:46

Rusija je imala odnos javnog duga prema BDP-u od 13,6 odsto u 2021. O tome bankrotirani Zapad može samo da sanja. Putin još uvek može da kupi mnogo lizalica u prodavnici. Ali samo kineski. Zapad više ne želi da posluje profitabilno sa Rusijom, Zapad poznaje samo glupe neefikasne sankcije. To bi, osim gasa, energenata i važnih sirovina, trebalo da isporučuje Rusija. Zapad ne zna kako će se plaćanje vršiti bez Svifta. Sve dok se ovo ne razjasni, možda više neće biti isporuka gasa iz Rusije. Stanovništvo Nemačke će trpeti i moraće da pretrpi nemerljivu štetu. Rusija jedva da ima dug, ali velike devizne rezerve i veoma velike zlatne rezerve, mnogo zlata. Ruska država, koja jedva da ima dugove, finansira se pre svega izvozom energenata i drugih sirovina, za šta dobija valute poput dolara i evra sa Zapada i SAD. Moskva nije zavisna od prodaje državnih obveznica u inostranstvu, ako je potrebno, mogla bi i bez. Rečeno je da Moskva ima devizne rezerve od nekoliko stotina milijardi dolara. To uključuje velika nalazišta zlata, od kojih neka potiču iz državnih prava na rudarenje u Sibiru. Čovek se druži sa tako izuzetno važnim zemljama i ne ugrožava ih.

Vedrana

01.03.2022. 07:00

Hranu, lijekove i ostale zivotne potrepstine, salju nam prijatelji kada smo u nevolji. Sve ostalo, kao sto je oruzje, nedozvoljene supstance i sve ono sto ugrozava ljudske zivote, nude nam nasi neprijatelji.

nik

01.03.2022. 07:04

Ima pravo covek. krivica rata je u najvecoj meri na strani zapada. da stavimo pistolj na celo rusiji bicemo sigurniji. Al nema veze taj pistolj drzi narod u ukrajni, a mi sedimo pozadi u konforu. Zapad je u vise navrata pogazio sva prava i pravila kada mu to odgovara. Zapad treba da zacepi usta i da se pogleda u ogledalo.