AMERIKA DOBILA ODGOVOR RUSIJE: Predat ambasadoru u Moskvi

Novosti online

17. 02. 2022. u 15:07

SJEDINjENE Američke Države dobile su odgovor od Rusije na pismo koje su pre tri nedelje uputile Kremlju, rekao je zvaničnik Stejt Departmenta.

АМЕРИКА ДОБИЛА ОДГОВОР РУСИЈЕ: Предат амбасадору у Москви

Foto: Printskrin Youtube/RafalCwiok

- Možemo da potvrdimo da je stigao odgovor od Ruske Federacije. Isti je predat ambasadoru u Moskvi - rekao je zvaničnik, a informaciju o odgovoru Americi prenele su i RIA novosti. 

Podsetimo, Sergej Lavrov je ranije danas rekao da će Moskva poslati odgovor SAD koji se tiče bezbednosnih garancija. Lavrov je rekao i da će Moskva objaviti detalje pisma.

Pre tri nedelje su SAD zvaničnoj Moskvi uputile pismo u kojem su, kako su preneli pojedini mediji, SAD i NATO ponudili Moskvi dijalog o kontroli naoružanja i mere za sprečavanje incidenata u zamenu za deeskalaciju situacije u vezi sa Ukrajinom i povlačenje ruskih trupa i mirovnjaka sa Krima, Pridnjestrovlja, iz Južne Osetije i Abhazije.

Kada je pismo stiglo u Moskvu, ruski šef diplomatije Sergej Lavrov potvrdio je da je Moskva dobila pismeni odgovor od SAD na svoje zahteve za uveravanja u vezi sa širenjem NATO-a, ali je izrazio razočaranje zbog nedostatka ustupaka.

Lavrov je rekao da "nije bilo pozitivnog odgovora“ u dokumentu koji je američka strana dostavila nakon višenedeljnih razgovora sa njihovim kolegama.

- Glavno pitanje je naš jasan stav o neprihvatljivosti daljeg širenja NATO-a na istok i razmeštanja visokodestruktivnog naoružanja koje bi moglo da ugrozi teritoriju Ruske Federacije - rekao je tada Lavrov.

BONUS VIDEO: 

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)