NATO SPREMA ZAMKU PUTINU? Veliko upozorenje ruskog pukovnika

Novosti online

29. 12. 2021. u 21:00

RUSKI pukovnik u penziji Viktor Baranec upozorio je na moguću zamku koju NATO sprema u pregovorima sa Rusijom o bezbednosnim garancijama na kojima insistira Moskva.

НАТО СПРЕМА ЗАМКУ ПУТИНУ? Велико упозорење руског пуковника

Foto: EPA

- Obratite pažnju, 10. januara biće pregovori Rusije i Sjedinjenih Država, a 12. januara pregovori sa NATO-om i pregovori sa predstavnicima OEBS-a. Ovo je glavna NATO zamka, povodom koje ne treba da zabijamo glavu u pesak. Gledajte, oni prvo kažu – imamo NATO saveznike, kažu, moraju da se dogovore, onda – imamo saveznike u EU i treba nam i konsenzus. Ovo je pametna diplomatska zamka u najboljem američkom stilu. Ali u Moskvi su brzo sve shvatili. Šta je Lavrov juče rekao? Momci, možemo nekako da se snađemo i bez Evrope i OEBS-a, hajde prvo da razgovaramo oči u oči sa Amerikancima. Ako upadnemo u ovu zamku, ispašće kao sa Ukrajinom, od koje se SAD odriču, pod maskom nedostatka konsenzusa u NATO. Ali već smo jasno stavili do znanja da je zamka razotkrivena - rekao je Viktor Baranec.

Foto: Depositphotos/Printscreen

Pukovnik je dodao da je Moskva već počela mudro i pragmatično da preseca sumnjive sklonosti Vašingtona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)