TURSKA VOJSKA ISKALILA BES: Gnusna osveta Kurdima, ima mrtvih i ranjenih

Novosti online

10. 12. 2021. u 23:31

SIRIJSKE demokratske snage (SDF) predvođene Kurdima imale su 10. decembra teške materijalne i ljudske gubitke kao rezultat serije artiljerijskih udara turske vojske, prema izvorima sirijske opozicije.

ТУРСКА ВОЈСКА ИСКАЛИЛА БЕС: Гнусна освета Курдима, има мртвих и рањених

Foto: Jutjub/DutchTurkish

Na severu Hasake, artiljerijski udari su uništili raketne bacače SDF-a raspoređene na periferiji sela Tel Šnan, koje se nalazi u blizini grada Tel Tamra. U napadima je poginuo i borac SDF-a.

U severoistočnom delu Alepa, turska artiljerija je pogodila položaje SDF-a u selu Tukar Sagir. Poginulo je šest boraca SDF-a, a uništena su četiri vojna vozila grupe. Artiljerijski udari predstavljaju veliku eskalaciju Turske, čak i ako su njihovi rezultati preuveličani od strane izvora sirijske opozicije.

Udari su verovatno bili odgovor na minobacački napad od 8. decembra na položaj turske vojske u Azraku u severnom delu Alepa. U napadu su, kako se navodi, ranjena dva turska vojnika. Tenzije u severnoj i severoistočnoj Siriji porasle su pre nekoliko meseci posle izveštaja o mogućoj operaciji turske vojske i njenih saveznika protiv SDF.

Nedavna razmena vatre između dve strane može biti znak da će operacija uskoro početi.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024