DEDA MRAZE, DONESI NAM MUNICIJU: Američki kongresmen zgrozio javnost svojom čestitkom za Božić (FOTO)

Novosti onlajn

07. 12. 2021. u 09:33

AMERIČKI kongresmen je u subotu objavio fotografiju na kojoj on i njegova porodica poziraju sa pištoljem oko božićne jelke, samo nekoliko dana nakon pucnjave u srednjoj školi u Mičigenu i ubistva četvorice tinejdžera, prenosi Rojters.

ДЕДА МРАЗЕ, ДОНЕСИ НАМ МУНИЦИЈУ: Амерички конгресмен згрозио јавност својом честитком за Божић (ФОТО)

Foto: Depositphotos

"Srećan Božić! P. S. Deda Mraze, donesi nam municiju", napisao je republikanski kongresmen Tomas Mesi iz Kentakija na Tviteru pored objavljene fotografije.

Itan Krambli (15) pucao je i ubio četiri srednjoškolca u Oksfordu, malom gradu u Mičigenu, u utorak.

Povređeno je još šest učenika i nastavnik, a događaj je ponovo pokrenuo burne debate o bezbednosti u školi, kontroli oružja i pravu na posedovanje oružja.

Njegovi roditelji Džejms i Dženifer Krambli uhapšeni su nakon što su istražitelji u petak podneli tužbu protiv njih za ubistvo iz nehata. Roditelji su uhapšeni nakon potere, izjasnili su se da nisu krivi po četiri tačke, a tužilac je za svaku odredio kauciju od 500.000 dolara.

Naime, nedavno su sinu kupili oružje za božićni poklon i ignorisali znakove da bi mogao uslediti masakr. Itan je objavio fotografije pištolja na društvenim mrežama, napisavši: "Upravo sam dobio novu lepoticu".

Mesi je u međuvremenu objavio fotografiju sebe i šest drugih koji drže mitraljez nalik M60, poluautomatsku pušku AR-15 i mitraljez Tompson.

Neka poluautomatska oružja su napravljena da izgledaju skoro identično automatskom oružju poput mitraljeza. Prema američkom zakonu, oružje kao što su mitraljezi ograničeno je na vojsku, policiju i civile koji su dobili posebne dozvole za oružje proizvedeno pre maja 1986. godine, navodi Rojters.

Menadžer kampanje Mesi Džonatan van Norman nije odgovorio na zahtev za komentar.

Objavu je, između ostalih, osudio demokratski kongresmen iz Kentakija Džon Jarmut.

(Jutarnji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja