KREMLJ: Nekoliko sati razgovora ne može očistiti „augijeve štale“ u odnosima Rusije i Amerike

Novosti onlajn

06. 12. 2021. u 17:51

PORTPAROL predsednika Rusije Dmitrij Peskov uporedio je odnose Rusije i SAD sa „augijevim štalama“ (simbol nečistoće) i smatra da se za nekoliko sati one ne mogu počistiti.

КРЕМЉ: Неколико сати разговора не може очистити „аугијеве штале“ у односима Русије и Америке

Foto: Tanjug/AP Photo

- Veoma je teško očekivati pomake u razgovorima. Imamo tako velike „augijeve štale“ u našim bilateralnim odnosima da je malo verovatno da se mogu očistiti za nekoliko sati razgovora - rekao je Peskov Prvom kanalu.

On je izrazio nadu da će lideri uspeti da saopšte jedan drugom svoju zabrinutost, jasno formulisati svoje stavove i odgovore na njih.

Po njegovim rečima, rusko-američki odnosi se, kao i ranije, nalaze u nezadovoljavajućem stanju, iako je u nekim pravcima počeo dijalog, oživljavanje.

- Ako taj dijalog i ne dovede do konsenzusa, do dogovora, ipak, je to razgovor. To je uvek bolje - dodao je Peskov.
 
Razgovor dvojice predsednika održaće se 7. decembra oko 16 časova po srednjoevropskom vremenu u formatu video-konferencije preko zaštićene veze. Neće biti direktnog prenosa, ali će kasnije biti prikazani prvi kadrovi onlajn-događaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)