OMIKRON REGISTROVAN U KANADI: Nova varijanta korona virusa detektovana u Kvebeku

Tanjug

29. 11. 2021. u 22:30

PRVI slučaj infekcije omikron sojem korona virusa potvrđen je u Kvebeku, izjavio je danas Kristijan Dib, ministar zdravstva te kanadske provincije, čime je ukupan broj zaraženih novim sojem korona virusa u Kanadi porastao na tri.

ОМИКРОН РЕГИСТРОВАН У КАНАДИ: Нова варијанта корона вируса детектована у Квебеку

Foto Tanjug-AP

Dolazak nove varijante uoči sezone božićnih praznika detektovan je u trenutku kada u Kvebeku raste broj inficiranih, uglavnom među nevakcinisanima, rekao je Dib.

U poslednja 24 sata u Kvebeku je potvrđeno 756 novih slučajeva, pa je Dib apelovao na građane da preispitaju svoje planove za praznična putovanja, prenosi Rojters.

Prvi slučaj zaražavanja omikron sojem u Kvebeku je otkriven kod čoveka koji je nedavno putovao u Nigeriju, rekao je direktor službe javnog zdravstva Kvebeka Horacio Aruda, slično slučajevima koji su juče detektovani u provinciji Ontario.

U jučerašnjem izveštaju Si-Bi-Esa se navodi da su u Ontariju otkrivene dve osobe zaražene omikron sojem, da su obe prethodno putovale u Nigeriju i da su smeštene u izolaciju.

U Kanadi je prošlog petka stupila na snagu zabrana putovanja za strane državljane koji su bili u prethodne dve nedelje boravili u određenim drzavama na jugu Afričkog kontinenta.

Omikron soj korona virusa otkriven je nedavno u Južnoafričkoj Republici, a Svetska zdravstvena organizacija ga je označila kao "soj koji izaziva zabrinutost".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ZEMLJOTRES NA FILIPINIMA: Tlo se zatreslo jačinom od 6,1 stepen Rihterove skale