POSETILI JORDAN I EGIPAT: Prva inostrana turneja Čarlsa i Kamile u pandemiji

Tanjug

19. 11. 2021. u 23:59

BRITANSKI princ Čarls i njegova supruga Kamila danas su završili svoju prvu inostranu turneju od početka pandemije korona virusa, četvorodnevno putovanje tokom kojeg su posetili Jordan i Egipat.

ПОСЕТИЛИ ЈОРДАН И ЕГИПАТ: Прва инострана турнеја Чарлса и Камиле у пандемији

Foto: EPA

Tokom posete Jordanu i Egiptu, koji će sledeće godine biti domaćin konferencije o klimatskim promenama COP27, princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola su sa liderima ovih zemlja razgovarali o jačanju bilateralnih veza i načinima borbe protiv klimatskih promena,a posetili su i poznate arheološke verske i istorijske lokacije dve zemlje, prenosi AP.

Po dolasku u Kairo kraljevski par je u predsedničkoj palati dočekao egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi i njegova supruga Intisar el Sisi, pre nego što se sastao sa vrhovnim muslimanskim i hrišćanskim vođama.

Čarls i Kamila su između obišli i Aleksandriju,drugi po veličini egipatski grad koji je osnovao Aleksandar Veliki pre više od 2.000 godina i u njemu novu aleksandrijsku biblioteku, "Bibliotheca Alexandrina", modernu biblioteku izgrađenu u znak počasti čuvenoj Aleksandrijskoj biblioteci, najvećoj u antičkom svetu.

Kraljevski par je poslednji put bio u Egiptu 2006.,pa je ovo takođe i njihova prva poseta Egiptu od pobune 2011. u zemlji nakon koje su usledile godine političkog previranja.

Ranije ove nedelje Čarls i Kamila su završili trodnevnu posetu Jordanu gde su se sastali sa kraljem Abdulahom Drugim i kraljicom Ranijom i posetili niz verskih i istorijskih znamenitosti.

BONUS VIDEO -"FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!