ALBANCI SADA "NIŠANE" I SEVER GRČKE: Atina oštro protestovala zbog "genocida nad Čamima"

Novosti online

19. 11. 2021. u 12:16

GRČKA je oštro protestovala protiv Albanija zbog izložbe fotografija i mapa na temu "genocid nad Čamima" i "teritorije Albanije koje je okupirala Grčka".

АЛБАНЦИ САДА НИШАНЕ И СЕВЕР ГРЧКЕ: Атина оштро протестовала због геноцида над Чамима

Foto: AP Photo/Visar Kryeziu/Profimedia

Kako se naglašava, grčka ambasada u Tirani je uložila oštar protest i zatražila objašnjenje od kancelarije albanskog predsednika Ilira Mete o incidentu, preneo je "Katimerini".

Fotografije su postavljene ispred ograde kod albanske predsedničke palate, a praćene su optužbama protiv Grčke vezanim za "genocid nad Čamima", kao i mapama koje prikazuju Grčku kao "okupatora albanskih teritorija".

Konstatuje se da je albanski predsednik obišao izložbu.

Albanci iz Čamerije, poznatiji i kao Čami, već neko vreme traže da Grčka prizna da je 1944. godine nad njima izvršila genocid. Čamerija je toponim koji koriste uglavnom Albanci za delove priobalja Epira na jugu Albanije i severozapadne Grčke, na kojem žive Čami (Albanci).

BONUS VIDEO: RUSI NA TVITERU POSTAVILI VIDEO IZ SRBIJE - "Čuvar reda" u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (2)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu