SASLUŠANA "LAVICA BALKANA" BLISKA ISIS-u: Devojka poreklom sa Kosmeta vrbovana sa 16 godina odana je pristalica Islamske države (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

19. 11. 2021. u 11:06

DEVOJKA B. T. stara 19 godina, koja je poreklom sa Kosova i Metohije, saslušana je juče u državnom tužilaštvu u Milanu.

САСЛУШАНА ЛАВИЦА БАЛКАНА БЛИСКА ИСИС-у: Девојка пореклом са Космета врбована са 16 година одана је присталица Исламске државе (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: printskrin jutjub / poliziadistato

Ona je uhapšena tokom racije u Milanu, a sumnja se da je povezana sa terorističkim organizacijama, odnosno da je od svoje šesnaeste godine pristalica Islamske države, jedne od najvećih terorističkih organizacija u svetu.

Italijanska policija je u njenom telefonu prilikom hapšenja pronašla na hiljade fotografija i video-zapisa posvećenih Islamskoj državi. 

Većinu čine fotografije prepoznatljive crne zastave sa verskim simbolima, ali i prikazi borbi i egzekucija "nevernika".

Takođe, pronađeni su i snimci i fotografije obezglavljivanja i paljenja protivnika, ali i video-zapisi počinjenih terorističkih napada u Evropi.

Ona je državnom tužiocu rekla da je materijal koji je pronađen u njenom telefonu držala iz radoznalosti.

Osim fotografija terorističkih napada i odsecanja glave, u njenom telefonu, od kog se nije odvajala, pronađeni su i priručnici ISIS-a za kućnu izradu bombi, ali ih, kako B. T. tvrdi, nikada nije pročitala.

Devojka B. T. je vrbovana kada je imala svega 16 godina i odana je pristalica Islamske države.

Rođena je na Kosmetu, ali je pre izvesnog vremena došla kod brata u Italiju i odnedavno živi u Milanu.

Kako se veruje, ona je pripadnica organizacije "Lavovi Balkana", koja važi za organizaciju veoma blisku Islamskoj državi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MODI HOĆE TREĆI MANDAT: Pravo glasa u Indiji ima 968 miliona ljudi