TEŠKO POVREĐEN MUŠKARAC DOŠAO SVESTI: Nakon tragedije u Tokiju otkrivene namere napadača - želeo da bude osuđen na smrtnu kaznu

Tanjug

09. 11. 2021. u 11:32

MUŠKARAC (72), koji je teško povređen u nedavnom napadu i požaru u vozu u Tokiju, došao je svesti nakon što je uboden nožem u grudi, saopštili su danas istražni organi.

ТЕШКО ПОВРЕЂЕН МУШКАРАЦ ДОШАО СВЕСТИ: Након трагедије у Токију откривене намере нападача - желео да буде осуђен на смртну казну

Foto: Printskrin

Muškarac je navodno povređen tako što ga je 25-godišnji Kjota Hatori poprskao hemikalijom po licu i navodno ubo nožem u grudi, dok je putovao vozom u Tokiju tokom Noći veštica, prenosi Kjodo.

Policija planira da ispita muškarca o incidentu kada mu zdravstveno stanje dozvoli, saopštili su istražni izvori.

Osumnjičeni za napad Kjota Hatori (25), koji je uhapšen na licu mesta 31. oktobra zbog sumnje da je pokušao ubistvo, rekao je da je „želeo da ubija ljude i da mu bude izrečena smrtna kazna” i da je „razmišljao od juna da bude osuđen na smrt“

On je taj napad, u kome je povređeno 17 osoba, planirao mesecima, a nož koji je koristio, kao i četiri litra tečnosti za upaljače, nabavio je na internetu.

Hatori je sa nožem, u kostimu koji podseća na negativca Džokera iz filmova o Betmenu, tokom napada na voz podmetnuo požar, pa su putnici u panici vrištali i iskakali iz železničkih vagona kroz prozore kako bi pobegli od napadača.

On je, takođe, policiji rekao da je podbacio u poslu i da je imao problema u odnosima sa svojim prijateljima.

Incident se dogodio 31. oktobra u vozu sa 10 vagona koji je kretao za Šindžuku, prometnu stanicu u centru Tokija, iz Hačiođija na zapadu prestonice.

BONUS VIDEO:

DOSIJE: Rat Jermenije i Azerbejdžana - vizuelna rekonstrukcija događaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi