NEMA RIZIKA OD POBAČAJA: Američki CDC preporučuje vakcinaciju protiv korone trudnicama

Tanjug

29. 09. 2021. u 21:36

AMERIČKI centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) objavio je danas novu zdravstvenu preporuku za povećanje vakcinacije protiv korone među ženama koje su trudne, nedavno su to bile, ili pokušavaju da ostanu u drugom stanju, kako bi se sprečile ozbiljne forme bolesti i smrtonosni ishodi.

НЕМА РИЗИКА ОД ПОБАЧАЈА: Амерички ЦДЦ препоручује вакцинацију против короне трудницама

Foto: S. B./Depositphotos

U svojoj najnovijoj preporuci zdravstvena agencija je navela podatke koji pokazuju da je oko 97 odsto hospitalizovanih trudnica sa korona virusom nevakcinisano, prenosi Rojters.

CDC je saopštio da je prema njihovim podacima samo 31 odsto trudnica vakcinisano protiv kovid-19, iako je taj broj porastao, imunizacija među njima je niža u poređenju sa podacima za opštu populaciju.

Zdravstvena agencija izdala je trudnicama u avgustu preporuku da bi trebalo da se vakcinišu protiv kovid 19, na osnovu nove analize koja nije pokazala povećan rizik od pobačaja.

CDC je saopštio da pored rizika od teških formi bolesti i smrtnog ishoda za trudnice, postoji i povećan rizik od prevremenog porođaja kod osoba zaraženih kovidom-19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)